Η Χίος, η ακριτική Χίος με τη σπουδαία ιστορία, τα φανταστικά μαστιχοχώρια, τη ναυτική εμπειρία των ανθρώπων της, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου – ένα από τα καλύτερα της χώρας μας – συχνά πυκνά γίνεται το επίκεντρο ενδιαφέροντος για όσους ασχολούνται με τη ναυτιλία και όχι μόνο. Σεμινάρια, ομιλίες, προτάσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το νησί, σε εποχές που τα ακριτικά νησιά μας χρειάζονται στήριξη και αναγνώριση.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοικτό σεμινάριο με θέμα «New legal and industry requirements in shipping» που απευθύνεται τόσο στους εν ενεργεία ναυτικούς όσο και στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών καθώς και στους φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού η ναυτιλιακή εταιρεία «MINERVA MARINE Inc.»με τον νηογνώμονα DNV GL. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 από τις 10:00 μέχρι τη 13:00 στο Ομήρειο.

tvpatrida.gr

 Μια άλλη εκδήλωση που ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία είχε τίτλο ““Η επίδραση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στις Ενοπλες Δυνάμεις και το Ναυτικό”. Οργανωτές : Η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού η οποία εκπροσωπείται στη Χίο από τον αντιναύαρχο Ιωάννη Βορριά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στην Αίθουσα δίπλα στη Βιβλιοθήκη Κοραή. Το θέμα ανέλυσε παρουσία πλήθους φοιτητών αλλά και πολιτών ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Νικήτας Νικητάκος, ενώ ο Κοσμήτορας Ιωάννης Καρκαζής, αναφέρθηκε στο βυζαντινό πολεμικό ναυτικό, σε ναυάρχους και ναυμαχίες της εποχής.

Τέλος, την Τρίτη στις 30 Μαϊου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Γαλάζιας Επιχειρηματικότητας  στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης όπου θα παρουσιαστούν και θα αξιολογηθούν από έμπειρους και καταξιωμένους επιχειρηματίες, σχέδια και ιδέες νέων επιχειρηματιών.

Προχθές πραγαμτοποιήθηκε Παραδοσιακή κωπηλασία στο λιμάνι της Χίου με τους Ναυτοπρόσκοπους και τους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του καπετάνιου και ψυχή της ομάδας Γεωργίου Γεωργούλη

 

 

Related Post