Στη Βουλή φέρνει το θέμα της  επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με κρατούμενο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Στ. Κοντονή, υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ρωτάει το υπουργό εάν ήταν άμεση ή έμμεση η  επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ με την κρατούμενο, εάν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής.

Ο κ. Παπαθεοδώρου χαρακτηρίζει ως «αντιθεσμικές παρεμβάσεις προς την Δικαιοσύνη» τις επικοινωνίες Καμμένου με τον φυλακισμένο και επικαλείται την ίδια τη δήλωση του υπουργού στις 18-6-2017 με την οποία αναγνωρίζει την επικοινωνία.

Όπως τονίζει ο βουλευτής,  ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια την διαμεσολάβησή του – ενημέρωση  προς στην Εισαγγελία και  στον Υπουργό Δικαιοσύνης  για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση.

Και καταλήγει: επειδή τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της  Δικαιοσύνης από Υπουργό της Κυβέρνησης – και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικές και προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού. Επειδή η ομολογία της παρέμβασης  γίνεται  από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο, ερωτάται ο υπουργός ποιές ήταν οι ενέργειες του (σσ του κ. Κοντονή)  και σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία.

Πηγη