Στα «χαρακώματα» βρέθηκαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία άσκησε έντονη κριτική περί εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για υπέρογκες αμοιβές στελεχών στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων που φθάνουν τις 270.000 ετησίως. Ο υπουργός Οικονομικών σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απάντησε στον «γαλάζιο» βουλευτή ότι λέει «συνειδητά ψέματα», κάνοντας λόγο για πολιτικές ανακρίβειες.
Ο «υδράργυρος» της έντασης μεταξύ Τσακαλώτου και Σταϊκούρα, αλλά και των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ ανέβηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την διάρκεια της ακρόασης του Προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Γιώργου Διαμαντόπουλου και Ουρανίας Αικατερινάρη αντίστοιχα.
Στις καταιγιστικές «ριπές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το κυβερνητικό κόμμα δεν έχει υποστεί μετάλλαξη σημειώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπέστη ό,τι ο Απόστολος Παύλος στον δρόμο για την Δαμασκό».
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών «δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός και μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπλήρωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση μέσα από αυτόν τον συμβιβασμό θα προστατεύσει όσα είναι δημόσια. «Είναι τεράστια η διαφορά του Υπερταμείου με το δικό σας ΤΑΙΠΕΔ» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών προς την πλευρά των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απολαβές και Υπερταμείο 
Στο τέλος της γεμάτης έντασης συνεδρίασης και μετά από τις έντονες πιέσεις των βουλευτών, κυρίως αυτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του υπερταμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος δήλωσε ότι οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται σε 75.000 ευρώ ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος του υπερταμείου Ουρανία Αικατερινάρη δήλωσε ότι ο ετήσιος μισθός της ανέρχεται σε 270.000 ευρώ μεικτά.
Η νέα επικεφαλής του υπερταμείου, λίγο νωρίτερα, ανακοίνωσε τις εταιρείες που τίθενται υπό τον έλεγχο του και είναι το 34% της ΔΕΗ, ποσοστά από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΒΟ, ΕΛΤΑ, Διώρυγα Κορίνθου, 25% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ, Κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ, ΚΑΕ.