«Αν αισθάνεστε τόσο ασφαλής κ.Τσίπρα να πάμε σε εξεταστική επιτροπή δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε « είναι γνωστή η υπόθεση από το 2014, δεν σας προβλημάτισε όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής;».

Αφού είστε τόσο πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε εξεταστική να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: « Ελάτε κ. Τσίπρα αποδεχθείτε την πρότασή μου».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη του είπε  ότι είναι άστοχο να συζητείται αυτή την ώρα εξεταστική ενώ η δικαιοσύνη ερευνά το θέμα του Noor1.

Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε την εκδοχή του κ. Καμμένου και παρέπεμψε την αξιωματική αντιπολίτευση στη δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε. Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι’ αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Κυριάκος: οι βουλευτές σας θα ψήφιζαν τα πάντα για την καρέκλα – Τσίπρας: αν χρειαστεί θα γυρίσουν στη βιοπάλη       

Ο κ. Τσίπρας δεν κάλυψε μόνο τον κ. Καμμένο αλλά και τον κ. Πολλάκη και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους οποίος ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε « «Στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν και άλλο στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Θα ψηφίσουν και ότι άλλο έρθει για να καθίσουν λίγο παραπάνω».

Η αποστροφή αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτολογία του προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις στα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών.

upl595a5ace45d1a

Ετσι στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια υπόμνηση που θα μπορούσε να έχει περισσότερους αποδέκτες από τον αρχηγό της ΝΔ. «Κατηγορήσατε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνανε  όλα για την καρέκλα…Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν προορισμένοι για να καθίσουν στην καρέκλα. Αν χρειαστεί θα γυρίσουν στην βιοπάλη. Αλίμονο σε κάποιους άλλους» ανέφερε υπαινικτικά ο κ. Τσίπρας.

«Το τέταρτο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει ” δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα’» επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας « θιχθήκατε που σας είπα για την καρέκλα;».

upl595a5ae1061b6

Τσίπρας: Η ιστορία θα μας δικαιώσει – Κυριάκος: Δεν σας εμπιστεύονται οι επενδυτές

Για «συμφωνία ορόσημο» με ρύθμιση για το χρέος που πείθει τις αγορές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup και κατάληξε «Όσο και αν δεν σας αρέσει, η Ιστορία θα μας δικαιώσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για  «ψευδοπροφήτες της καταστροφής φάμπρικα καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας με ψευδοπροφητείες περί συντέλειας» και επέμεινε πως η κυβέρνηση πέτυχε συμφωνία με συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος. Επικαλέστηκε δε την ραγδαία αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων

«Δεν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές εσάς και την κυβέρνηση σας επειδή έχετε ένα βεβαρυμένο παρελθόν» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας σκωπτικά «η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές».

«Θα μείνετε και θα μείνουμε ως χώρα με το ενδιαφέρον ρηχών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί σε αντίθεση με όσα εσείς λέτε οι επενδυτές δεν ξεχνούν την συμπεριφορά σας το 1ο εξάμηνο του 2015» είπε.

Η σκληρή κόντρα ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαλεί τον Μητσοτάκη ότι ξεπλένει την Χρυσή Αυγή και ψαρεύει στα θολά νερά των ακροδεξιών ψήφων και τον Μητσοτάκη να καλεί τον Τσίπρα να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα η μήτρα της τρομοκρατίας ήταν η ακροαριστερά.

Η ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση για το θέμα αυτό ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει « . Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την δολοφονία αθώων ανθρώπων. Δεν θα δεχθώ όμως εγών ότι η βια και τρομοκρατία έχουν μήτρα την αριστερά».

Και τον Μητσοτάκη να λέει« Η Χρυσή Αυγή είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης…σας καλύπτει;»

Τι ειπώθηκε στις δευτερολογίες 

Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν ήταν η «έγνοια» του να συζητήσει για την οικονομία αλλά να μιλήσει για τις αναρτήσεις των κ. Καμμένου και Πολλάκη.

« Η ένδειά σας για την οικονομία,σας οδήγησε στο να αναφερθείτε σε αυτά για 15 ολόκληρα λεπτά» είπε ο πρωθυπουργός υποσχόμενος να επανέλθει στη συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε με θέρμη και πάλι τη συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup και υποστήριξε πως όποιοι διαβάζουν σωστά την απόφαση μπορούν να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος.

Κάνουμε τους εταίρους συνεταίρους στην προοπτική της ανάπτυξης είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας ξανά για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων.

« Αν δεν είναι αρκετό για σας εμάς μας αρκεί που το αναγνωρίζουν οι αγορές» είπε και πρόσθεσε « αφού δεν πήραμε τίποτα γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ομολόγων, γιατί μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης αφού “φάγαμε πέντε γκολ”;»

Ειρωνεύτηκε το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη πως οι αγορές αναγνωρίζουν ότι υπάρχει προοπτική σταθερότητας και χαιρέτισε εξίσου σε δηκτικό τόνο το προσκλητήριο του αρχηγού της ΝΔ προς τους ξένους επενδυτές.