Το σούπερ μάρκετ Flora διεκδικεί ήδη μια περίοπτη θέση στους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Μυκόνου ως ένα ξεχωριστό αξιοθέατο

Στα ράφια του υπάρχουν από ταπεινές σκόνες καθαρισμού ως χρυσοποίκιλτες σαμπάνιες άνω των 14.000 ευρώ. Η ιδιαιτερότητά του όμως έγκειται σε αυτό που συμβαίνει στους διαδρόμους του: οι πελάτες ενίοτε χορεύουν στον ρυθμό των επιλογών της dj και παρακολουθούν Fashion TV καθώς παραγγέλνουν τυριά, αλλαντικά και σπάνια κρασιά. Πάνω από τις προθήκες με τα αλλαντικά και τα τυριά υπάρχει μία γιγαντοοθόνη που προβάλλει επιδείξεις μόδας.

Η μουσική δονεί τον χώρο με τα τακτοποιημένα ράφια και η dj ξεσηκώνει τους πελάτες. Τα ράφια είναι γεμάτα με προϊόντα από όλο τον κόσμο και το σούπερ μάρκετ Flora κοντά στο αεροδρόμιο της Μυκόνου προσφέρουν όχι μόνο είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και διασκέδαση και κορυφαία προϊόντα delicatessen.

Είναι το μοναδικό σούπερ μάρκετ στον κόσμο που μπορείς να κάνεις clubbing όλες τις ώρες της ημέρας και φιγουράρει ήδη σε περίοπτη θέση στους ταξιδιωτικούς οδηγούς του νησιού. «Η Μύκονος συγκεντρώνει επισκέπτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας, κοσμοπολίτες με εκλεπτυσμένο γούστο, οπότε θεωρήσαμε ότι οφείλουμε να κάνουμε κάτι κι εμείς από την πλευρά μας, προκειμένου να μετατρέψουμε το συνηθισμένο, παλιό σούπερ μάρκετ που υπήρχε στο ίδιο σημείο σε μπουτίκ για ψώνια», λέει στο Πρώτο Θέμα ο ιδιοκτήτης του Τάσος Κονταράτος, μιλώντας για το κατάστημά του που ανέλαβε να φτιάξει από την αρχή ο αρχιτέκτονας Νίκος Κουκουράκης, ο άνθρωπος που επιμελήθηκε και την ανακαίνιση του θρυλικού Remezzo. Εντυπωσιακός φωτισμός, σκούρα χρώματα και μοτίβο στο πάτωμα που παραπέμπει σε κλασσικό ελληνικό παντοπωλείο περασμένων δεκαετιών.

Σε κάποια γωνία μία πελάτισσα χορεύει με τον Φιλιππινέζο οικιακό βοηθό της!

Ποικιλίες κρασιών που προτιμούνται από γνώστες του οίνου και σαμπάνιες που φτάνουν τα 15 χιλιάδες ευρώ το μπουκάλι! Γαλλική τρούφα, χαμόν Ισπανίας, προσούτο Ιταλίας, φουά γκρα και τυρία από όλη την υδρόγειο, βρίσκονται στις προτάσεις του σούπερ μάρκετ, με το οποίο συνεργάζονται Έλληνες σεφ που έχουν συνεργαστεί με εστιατόρια της Μυκόνου.