Η γενικότερη κατακραυγή για τις δηλώσεις Αυγενάκη στη Βουλή περί αδεσπότων σκύλων,  για τις αγέλες που δημιουργούν τα αδέσποτα και για το πόσο επικίνδυνα γίνονται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος οφείλει να ενδιαφερθεί για την …εξαφάνισή τους,  φαίνεται ότι οδήγησαν τον βουλευτή να τα μαζέψει και να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις.

“Είμαι ενάντια στην ευθανασία αδέσποτων ζώων” δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ που είχε ζητήσει αντιμετώπιση του προβλήματος στο Ηράκλειο παραθέτοντας δηλώσεις αντιδημάρχου υπέρ της θανάτωσης ζώων

 

AdTech Ad

Το ζήτημα προκλήθηκε όταν ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Κίνδυνος για τους πολίτες τα αδέσποτα ζώα στο Ηράκλειο» παραθέτοντας τις επίμαχες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Ινιωτάκη ο οποίος ζητούσε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα αδέσποτα και εφαρμογή του νομικού πλαισίου άλλων κρατών όπου επιτρέπεται η ευθανασία των αδέσποτων. Στην ερώτησή του ο κ. Αυγενάκης ρωτούσε τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης τα εξής:

Α) Θα δοθεί άμεσα λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της ύπαρξης αδέσποτων σκύλων του Ηρακλείου;

Β) Ποιος ο προγραμματισμός για την πρόληψη και τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων;

Γ) Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε το Δήμο Ηρακλείου ο οποίος τονίζει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη.