Περιορίστηκε το μέτωπο της Σαρωνίδας, αφού όμως έφτασε ως την παραλιακή – Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Καλύβια, μετά από μία δύσκολη νύχτα. Η φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας καίει δασική έκταση στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου, στον λόφο Σκορδί, ενώ το μέτωπο της Σαρωνίδας, που ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Λίγο μετά τις 11 τη νύχτα όμως, η φωτιά έφτασε τελικά μέχρι την παραλιακή στη Σαρωνίδα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου μία ώρα. Ευτυχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικήςκατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και πλέον το συγκεκριμένο σημείο ελέγχεται επαρκώς.

fire 0004

fire 0005

Εν τούτοις, το γεγονός πως οι άνεμοι πνέουν αρκετά ισχυροί, καθώς και το ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη φωτιά βρίσκονται σπίτια, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες αγωνίζονταν να διασφαλίσουν τις περιουσίες των κατοίκων, ενώ δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες.

Το σημείο στο λόφο Σκορδί της Αναβύσσου, που πνέει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, είναι ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα από Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, πεζοπόρο τμήμα 55 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 19 υδροφόρες και 4 οχήματα καθώς και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση και των εναέριων μέσων.

Πριν νυχτώσει οι πυροσβέστες πρόλαβαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου, που είχε μέσα ελιές και σκουπίδια και πέρασε απέναντι από τη λεωφόρο Αναβύσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει στο βουνό, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου «βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

fire 0002