Τα ψητά λαχανικά είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα καλοκαιρινά τραπέζια και συνοδεύουν άψογα κρέας, πουλερικά και ψάρι. Αυτό που κάνει τη γευστική διαφορά σε αυτή τη σαλάτα, προσδίδοντας ακόμη πιο καλοκαιρινό τόνο, είναι το dressing με κεράσια.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα ετοιμάζετε. Τα απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου έτσι ώστε να μη σκεπάζει το ένα το άλλο, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι.

Ψήνετε στον φούρνο περίπου για 30 λεπτά. Ανοίγετε το φούρνο και γυρίζετε τα λαχανικά σας για να ψηθούν και να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.

Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζετε το λαδόξυδο κερασιού ως εξής: αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό μηχανάκι και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξυδι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός, τα περνάτε από ψιλό σουρωτήρι να φύγουν τα χοντράδια και ρίχνετε το μίγμα πάλι στο καθαρό μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και χτυπάτε ξανά.

Τοποθετείτε τα ψημένα λαχανικά σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το λαδόξιδο που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Πηγη