Η Βόρεια Κορέα και ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να χτίσουν μια ισχυρή «πυρηνική αυτοκρατορία», παρά τις νέες κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη χώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post, η Πιονγκγιάνγκ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλήςπροκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.

images 4 Ο πρόεδρος Τραμπ έσπευσε να απαντήσει σε αυτή την κίνηση της Πιονγιάνγκ προειδοποιώντας ότι η Β. Κορέα καλά θα κάνει να πάψει να απειλεί τις ΗΠΑ. Αν συνεχίσει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τέτοια φωτιά, τέτοια οργή και τέτοια δύναμη που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί.

2017 07 04T094831Z 133471019 RC1E31B1F4F0 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILESΗ Washington Post φέρνει τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Βόρεια Κορέα μέσω ανακοίνωσής της απείλησε ευθέως τις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας απάντησε στις κυρώσεις, την Δευτέρα, λέγοντας ότι «όπως ορίζεται νομικά, σε περίπτωση που απειληθεί η αξιοπρέπειά της, η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να εξοντώσει τις χώρες ή τις οντότητες που εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια, κινητοποιώντας όλα τα μέσα επίθεσης που διαθέτει, περιλαμβανομένων και των πυρηνικών»