Δεν τα κατάφερε τελικά η αγαπημένη τραγουδοποιός και τραγουδίστρια να ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία της που την ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα η Αρλέτα να καταλήξει, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», όπου βρισκόταν το τελευταίο διάστημα έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και έμφραγμα.

«Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον κύριο που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου… Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», ανέφερε πριν λίγους μήνες η Αρλέτα σε συνέντευξή της αναφορικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων η στενή της φίλη, Σάννυ Μπαλτζή.

Η Αρλέτα γεννήθηκε στην Αθήνα, και η καλλιτεχνική της φύση την οδήγησε αρχικά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, σπουδάζοντας ζωγραφική. Αργότερα, τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε την καριέρα της λαμβάνοντας μέρος σε αυτό που έμεινε να λέγεται «νέο κύμα» της ελληνικής μουσικής, με τις σπουδαίες συνεργασίες της να περιλαμβάνουν συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Μερικές από τις επιτυχίες της είναι τα: «Μια Φορά Θυμάμαι», «Τα Μικρά Παιδιά», «Το Λέει Και Το Τραγούδι», «Ο Λύκος», «Το Τραγούδι Της Δραχμής», «Καφενείο», «Σερενάτα», «Έρχεται Κρύο», «Τσάι Γιασεμιού», «Τα Ήσυχα Βράδυα», «Batida de Coco», «Μπαρ το Ναυάγιο», «Λεωφορείο το 2″. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).