Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κύμα ζέστης που σαρώνει τη χώρα τις τελευταίες μέρες και θα διατηρηθεί για αρκετές ακόμη.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον ως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα σημειώνουν οι Αθανάσιος Καραγιαννίδης, Σταύρος Ντάφης και Κώστας Λαγουβάρδος από το Εθνικό Αστεροσκοπείο  «η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα ως προς τις μέγιστες) στα δυτικά και βόρεια σχεδόν για όλες τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους, θα αυξάνουν σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας. Αντίθετα, στις περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου επίσης αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, η πνοή του μελτεμιού θα διατηρεί το αίσθημα δυσφορίας σε χαμηλότερα επίπεδα».

Σημειώνεται ότι για σήμερα Τρίτη πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα φτάσουν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.

Ανάλογη θα είναι η κατάσταση την Τετάρτη σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ τοπικά στην Πελοπόννησο θα φτάνουν και τους 41 βαθμούς.

Παρόμοιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά το Σαββάτο, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα έως τη Δευτέρα.