Η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα, τόνισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, μετά τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλαντ Τραμπ στο Twitter ότι οι δράστες της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου ήταν γνωστοί στην αστυνομία.

Ερωτηθείσα σχετικά με το μήνυμα του Ντ. Τραμπ, στο οποίο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι για τη βόμβα στο δυτικό Λονδίνο, η έκρηξη της οποίας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 22 ανθρώπων, ήταν «στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ», η κ. Μέι δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η Βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η αστυνομια και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορουν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει το πρωί στο Twitter: «Άλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες και βρίσκονταν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ. Πρέπει να είμαστε υπέρ της προληπτικής δράσης!».

Στη συνέχεια πρόσθεσε σε δεύτερο μήνυμα: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αποτυχημένους τρομοκράτες με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το κύριο εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα!».

Ωστόσο οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τίποτε για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε εξοργιστεί όταν διαρροές στον αμερικανικό Τύπο, που αποδίδονταν σε επίσημες πηγές, είχαν αποκαλύψει πληροφορίες για τη φονική επίθεση στο Μάντσεστερ, η οποία είχε στοιχίσει φέτος τον Μάιο τη ζωή σε 22 ανθρώπους σε συναυλία.