«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο Salvador Sobral, μία εβδομάδα αφότου έκανε την τελευταία εμφάνισή του στη σκηνή. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και παρακολουθείται μηχανικά, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί μόσχευμα ώστε να γίνει η μεταμόσχευση καρδιάς.

Όπως αναφέρουν πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, ο 27χρονος νικητής της Eurovision εισήχθη στο νοσοκομείο της Σάντα Κρουζ, λίγο έξω από την Λισαβόνα, όπου οι γιατροί τον συνέδεσαν σε μηχανήματα που τον βοηθούν να κρατηθεί στη ζωή και ελέγχουν την κατάσταση της υγείας του.

Λόγω των νόμων για το ιατρικό απόρρητο, πηγές από το νοσοκομείο δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν, όσα γράφονται, ενώ άτομα από το περιβάλλον του τραγουδιστή αναφέρουν πως «τα μηχανήματα τον βοηθούν σε ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού και, έτσι, η κατάστασή του είναι λιγότερο ριψοκίνδυνη».

Θυμίζουμε πως δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κατάσταση του Salvador είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η μεταμόσχευση καρδιάς πρέπει να γίνει άμεσα, με τους γιατρούς να του δίνουν τρεις μήνες ζωή. Ο ίδιος συγκλόνισε γράφοντας στα social media «παραδίδω το σώμα μου στην επιστήμη», ενώ, στην τελευταία του εμφάνιση επί σκηνής, «λύγισε» και έπεσε στην αγκαλιά της αδερφής του.​