Ντυμένη στα λευκά, η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα κατέβηκε τα σκαλιά του αεροπλάνου που μόλις είχε τροχοδρομήσει στην πίστα του «Ελ. Βενιζέλος». Η σύντροφος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα -η οποία τυπικά δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο- επελέγη να είναι η πρώτη επιβάτης της παρθενικής απευθείας πτήσης της Air China μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας.

Με αυτή την αφορμή λοιπόν, των εγκαινίων της αεροπορικής διασύνδεσης των πρωτευουσών Ελλάδας και Λαϊκής Κίνας που έγιναν με κάθε επισημότητα και ενθουσιασμό στο «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, του πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Τζόου Σιαολί, του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου (Fraport) και του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη (!), μάθαμε ότι η κυρία Μπαζιάνα ήταν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Πεκίνο.

Τι έκανε η κυρία Μπαζιάνα στην κινεζική πρωτεύουσα, εκτός από το να φέρει το πρώτο αεροπλάνο της Air China στην Αθήνα; Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται το Πεκίνο – οι άλλες δύο (εδώ και εδώ) ήταν στο πλευρό του συντρόφου της. Τώρα πήγε μόνη της.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυρία Μπαζιάνα που πρόσφατα έγινε μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναγορεύτηκε  επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου και είχε και σειρά συναντήσεων με κινέζους αξιωματούχους.

(ÎÝíç Äçìïóßåõóç) Ç óýíôñïöïò ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá, ÌðÝôôõ ÌðáæéÜíá êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò áíáãüñåõóç ôçò åðéóêÝðôñéá êáèçãÞôñéá óôï ÐáíåðéóôÞìéï Ôçëåðéêïéíùíéþí êáé Ôá÷õäñïìåßùí ôïõ Ðåêßíïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/STR
Η κυρία Μπαζιάνα κατά την αναγόρευσή της σε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ)

Επειτα πήρε το αεροπλάνο και επέστρεψε στην Αθήνα όπου έγινε δεκτή με ανθοδέσμες από τον Χρ. Σπίρτζη.

(Ξένη Δημοσίευση) Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα είναι η πρώτη επιβάτης που αποβιβάζεται από το πρώτο Airbus της αεροπορικής εταιρίας Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Η Μπέτυ Μπαζιάνα, δίνει το χέρι της στον κινέζο πρεσβευτή, έχοντας στο πλευρό της τον Χρήστο Σπίρτζη και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti)

Στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης καλωσορίζοντας την πρώτη πτήση και τους 205 επιβάτες της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου –Αθήνας με την Air China, επισήμανε ότι «σήμερα υλοποιείται ένα όνειρο, ένα κοινό όνειρο των λαών Ελλάδας-Κίνας». Και πρόσθεσε: «Η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα περίοδο στις αεροπορικές σχέσεις μας, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην άμεση επικοινωνία των Ελλήνων και Κινέζων πολιτών, στον τουρισμό, στο εμπόριο και σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Σηματοδοτεί τη στενή και άμεση σύνδεση των λαών μας, των αξιών και των πολιτισμών μας. Της παράλληλης ιστορικής πορείας δύο περήφανων λαών, που έρχονται από πολύ παλιά για να μετουσιώσουν την αγάπη και τον θαυμασμό ο ένας για τον άλλο σε άμεση σχέση και συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως η εξέλιξη αυτή «αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής μας που με συγκεκριμένες κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αποτελεσματικές δράσεις της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και των φορέων της, παίρνει σάρκα και οστά». Προφανώς φορέας της κυβέρνησης είναι και η κυρία Μπαζιάνα.

πηγη, Protagon