Την είσοδό της στην αμερικανική αγορά με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη, κάνει η Blueground, η ελληνική start-up που έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της φιλοξενίας εταιρικών στελεχών διεθνώς, μέσα από ένα επιτυχημένο μοντέλο ενοικίασης υψηλής ποιότητας διαμερισμάτων σε στελέχη επιχειρήσεων, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Η επιλογή της Νέας Υόρκης αποτελεί στρατηγική απόφαση της εταιρείας, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, καθώς ως σημαντικό οικονομικό κέντρο και έδρα για μερικές από τις πιο μεγάλες εταιρίες παγκοσμίως, αποτελεί την ιδανική αφετηρία για επέκταση στην αγορά της Αμερικής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, η Blueground, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ιδιοκτητών ακινήτων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι, παρέχοντάς τους πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διάρκειας και μεγάλη ευελιξία. Σήμερα διαχειρίζεται πάνω από 600 υψηλών προδιαγραφών διαμερίσματά, στα οποία υποδέχεται χιλιάδες εταιρικά στελέχη.

«Η επιτυχής δοκιμασία του επιχειρηματικού μας μοντέλου σε τρεις πολύ διαφορετικές πόλεις μεταξύ τους, μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε σε μεγαλύτερες αλλά και πιο ανταγωνιστικές και απαιτητικές αγορές, όπως είναι η αγορά της Αμερικής», δήλωσε σχετικά ο Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Greece της blueground, ενώ ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας είπε «Τα πρώτα μας βήματα στη Νέα Υόρκη είναι ήδη πολύ θετικά. Όραμά μας, να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας διαμονή, που συνδυάζει σύγχρονες ανέσεις με τη ζεστασιά ενός σπιτιού, σε ολοένα και περισσότερους εταιρικούς ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο».

Η blueground μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες, τις οποίες στη συνέχεια διαθέτει σε στελέχη επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της έχει λάβει χρηματοδότηση 6,9 εκατομμύρια ευρώ από τη VentureFriends, την Endeavor, την Εθνική Τράπεζα μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μ. Ανατολή. Η λειτουργία της βασίζεται στη τεχνολογία που έχει αναπτύξει και στο καινοτόμο επιχειρηματικό της μοντέλο, το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές (25-50% χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλες εταιρίες που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες φιλοξενίας).

insider.gr