Ολοκληρώνεται σήμερα η πενθήμερη επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλμβάνει τη συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης είχε συνάντηση με επιχειρηματίες, συναντάται σήμερα το απόγευμα, στις 16:30 ώρα Ελλάδος, με τον αντιπρόεδρο Πενς.

Στις 19:00 θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding. Το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα και η επίσκεψή του στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται με την ομιλία που θα απευθύνει στις 21:30 στο Brookings Institution.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει για τις Βρυξέλλες,προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν τώρα τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις και στηρίζουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», ανέφερε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντησή τους, στο Λευκό Οίκο.