Στο σταυροδρόμι όπου συναντώνται η Ολλανδία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Γαλλία βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Η κοσμοπολίτικη Αμβέρσα χτισμένη στα βόρεια του Βελγίου, διαθέτει πλούτο μεσαιωνικών κτιρίων, ένα λαβύρινθο από γραφικά σοκάκια στο ιστορικό κέντρο και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στο μουσείο Καλών Τεχνών ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά αριστουργήματα της φλαμανδικής ζωγραφικής. Αποτελεί το Παγκόσμιο Κέντρο Αδαμαντουργίας ενώ οι κάτοικοι της αγαπούν το καλό φαγητό και την καλή ζωή.

Η πόλη που στέκει στις όχθες του ποταμού Scheldt προσφέρει ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στον γοτθικό καθεδρικό που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το σπίτι του μεγαλύτερου μπαρόκ καλλιτέχνη της βόρειας Ευρώπης, του Ρούμπενς καθώς και την πολύβουη Grote Market με το σιντριβάνι στο κέντρο, που φιλοξενεί το άγαλμα του Ρωμαίου Εκατόνταρχου Brabo που σύμφωνα με το θρύλο, απάλλαξε την πόλη από τον τυραννικό γίγαντα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟ

Αμβέρσα / Βέλγιο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βρυξελλών και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βρυξελλών. Από τις Βρυξέλλες φτάνετε στην Αμβέρσα με τρένο σε περίπου 50 λεπτά.

ΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟΑΜΒΕΡΣΑ ΒΕΛΓΙΟ