Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βολφγκάνγκ Σόιμπλε, αναφέρεται εκτενώς στην ελληνική οικονομική κρίση, ιδιαίτερα μετά το 2015. Μεταξύ άλλων ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές. «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».

Ερωτηθείς για το Grexit ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας απαντά πως «σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Αλλά και πάλι: μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να λάβουν μία τέτοια απόφαση».

Όσον αφορά τα σημερινά δεδομένα ο κ. Σόιμπλε εκτιμά πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς η χώρα έχει σοβαρές πιθανότητες να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της στις αγορές.

Τέλος αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη ο πρώην γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήσησε τις σχέσεις με των κ. Βαρουφάκη δύσκολες προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως εκτός από μερικά ΜΜΕ κανείς δεν παίρνει τον κ. Βαρουφάκη στα σοβαρά.