Το Globalview.gr συμμετέχει σήμερα Τρίτη στην απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Η 48ωρη απεργία θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Τρίτης (24/10) έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης (26/10) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη κατά σειρά απεργία για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Όπως τονίζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή του: «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια, αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

————–

Να επισημάνουμε ότι κάποιοι αδιαφορούν γι αυτή την απεργία που είναι ζωτικής σημασίας για όλο το δημοσιογραφικό κόσμο. Εκτιμούμε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν έτσι τα πράγματα. Προφανώς είναι πολύ αργά για δραστικές λύσεις στον κλάδο, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει μια ανάλγητη κυβέρνηση που την ενδιαφέρουν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ακόμη κι αυτή η πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, υπό πίεση ενδεχομένως και με τους απεργούς πείνας να έχουν κλείσει 12 ημέρες στο δρόμο, είναι μια κίνηση που χρήζει σεβασμού. Με αυτό το σκεπτικό, το Globalview.gr συμμετέχει σήμερα Τρίτη στην απεργία και δεν αναρτά θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.