Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υποστήριξε ότι ήταν έγκυρος και αξιόπιστος συνομιλητής.

Με αφορμή την αποχώρηση του Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της

Γερμανίας, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung πραγματοποίησε αφιέρωμα στο πρόσωπο του και μίλησε με υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Σόιμπλε ήταν ένας απαιτητικός αλλά έγκυρος και αξιόπιστος συνομιλητής, με τον οποίο είχε τη δυνατότητα να θέσει το στρατηγικό πλαίσιο για την ελληνική κρίση, ενώ τόνισε πως η άποψη του για το μέλλον της Ευρωζώνης ήταν σταθερή.

«Συνυπήρξαμε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υπουργοί οικονομικών το 2011-2012  σε μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες φάσεις της ελληνικής κρίσης. Ο Βόλφγκανγκ ήταν ένας απαιτητικός, αλλά έγκυρος και αξιόπιστος συνομιλητής με τον οποίο μπορούσες να συνεννοηθείς όχι μόνο για επιμέρους ζητήματα, αλλά για το στρατηγικό πλαίσιο. Είχε τη δική του αντίληψη για την Ευρωζώνη και το μέλλον της, αλλά ήξερες ποια είναι αυτή και ήταν σταθερή». Παράλληλα, δήλωσε πως ο Σόιμπλε είχε θέσει ξεκάθαρα το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το 2011 και το 2012.

thepressproject.gr