Ναι επί της αρχής, αλλά διατηρώντας σοβαρές επιφυλάξεις, αναμένεται να πει η Νέα Δημοκρατία στην πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα.

«Το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια. Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λόγος. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή επιδομάτων», τόνισε αρμόδια κομματική πηγή.

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και μάλιστα δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων» τόνισε η ίδια πηγή.

Στη ΝΔ μιλούν για ξεκάθαρο πανικό του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού και κάνουν λόγο για ύπαρξη έντονης ανησυχίας σε πολλά επίπεδα.

«Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει, δε θεωρούμε πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις», σημείωσε η ίδια πηγή.

«Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα. Η αντίστροφη μέτρηση για  τις εκλογές έχει αρχίσει. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος», τονίζει πηγή της Πειραιώς.

Αναφορικά με τις εξελίξεις με τον υπουργό Άμυνας πηγές της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι σε οποιαδήποτε χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις.

«Εξαρτημένοι οι δύο τους θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο.Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύουμε πως η Δικαιοσύνη  θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένουμε να υπάρξει δικαστική διερεύνηση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες συμπληρώνουν ότι η πρόταση μομφής στον υπουργό Άμυνας δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, καθώς κεντρικό ζήτημα είναι να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

Την πρόθεσή της να ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, είχε πρότεινε εξαρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους.

Αναλυτικά, αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες.

Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

Related Post