Με ψήφους όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, ψηφίστηκε χθες στο σύνολό του το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο βάσει του πλάνου της κυβέρνησης, θα διανεμηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Με βάση τις τροποποιητικές αλλαγές που σημειώθηκαν στο νομοσχέδιο, στα νοικοκυριά που θα λάβουν το μέρισμα συμπεριλαμβάνονται και τα φιλοξενούμενα άτομα.

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις ως ευάλωτο νοικοκυριό νοούνται το σύνολο των προσώπων που μένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων.

Διαβάστε τον αναλυτικό… οδηγό για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που αφορούν το μέρισμα: 

 Εντονοι διαξιφισμοί Τσίπρα με Μητσοτάκη
 Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή εξελίχθηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή και την πρόσφατη καταστροφή στη Δυτική Αττική.
Ο κ.Τσίπρας, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν, έριξε τα «βέλη» του προς τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και στην καταστροφή να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία. Και το λέω αυτό, γιατί ακόμα μια φορά όσοι πήραν το λόγο κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έδειξαν καμία φειδώ».
Ακρως επιθετικό προς την κυβέρνηση ήταν και το «ύφος» της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά «αφού διαλύσατε την οικονομία, έρχεστε να πανηγυρίσετε γιατί ξεπεράσατε τους στόχους που είχατε θέσει για το πλεόνασμα και θα γυρίσετε κάτι στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε, όταν είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχετε συμφωνήσει».