Από την πίσω πόρτα επιχειρεί ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος να απαλλάξει τα μέλη του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Είναι ενδεικτικό ότι κατέθεσε την ρύθμιση ως νομοτεχνική βελτίωση, ενώ όταν τις ανέπτυσσε στην Ολομέλεια δεν είπε κουβέντα για μια τόσο σημαντική πρόβλεψη. Αντιθέτως διατεινόταν ότι δεν υπάρχει καν λόγος να τις αναφέρει μια προς μια.

Το “λαβράκι” το έβγαλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος μιλώντας στη Βουλή αναρωτήθηκε: Έχουν κάτι να κρύψουν, γι αυτό τους καλύπτει η κυβέρνηση. Και προσέθεσε: «Την ώρα που η κυβέρνηση χτυπά τους δικαστές για να έχουν δημόσια πόθεν έσχες, ο κ. Τσακαλώτος φέρνει ρύθμιση που εξαιρεί τα μέλη του ΤΧΣ από δήλωση πόθεν έσχες. Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο»

Να σημειωθεί ότι η αρχική διάταξη (σ.σ. παράγραφος 9 του άρθρου 380), όριζε ρητά ότι υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες έχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ωστόσο, μετά τη  νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται η εξαίρεση αποκλειστικά των στελεχών του ΤΧΣ. «Στην παρ. 15 του άρθρου 380 η φράση “των άμεσων θυγατρικών της” αντικαθίσταται με τη φράση “των άμεσων θυγατρικών της πλην του ΤΧΣ”», αναφέρεται χαρακτηριστικά.