Αιφνιδίασε ο Γιάννης Μπουτάρης, που ξαφνικά έθεσε θέμα για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στο αεροδρόμιο και τον σταθμό ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε αυτό το θέμα, σχολιάζοντας ότι οι τουρίστες που φτάνουν στην πόλη νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια!

«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το ”Μακεδονία” στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια», είπε ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι το σημαντικό είναι επίσης να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία στην ΠΓΔΜ, όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

Related Post