Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει «κατηγορηματικά» ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του συντάγματός της. Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται και αναρτάται στην ιστοσελίδα της Καθημερινής,  έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του συντάγματος

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει συγκεκριμένα ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Ακόμη, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Οι πρώτες πληροφορίες από την συνέντευξη ανέφεραν ότι τέσσερα είναι τα ονόματα που προτείνει η πλευρά των Σκοπίων στη διαπραγμάτευση που γίνεται με την Ελλάδα υπό συνθήκες μυστικότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης :
“Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, “Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας”, “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” και “Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)”.
Σε ερώτηση κατά πόσον η Ελλάδα θα δεχόταν κάποια απ’αυτές τις επιλογές, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας “Ναι… Έχουν κάποιες επιλογές που προτιμούν περισσότερο και μερικές που δεν προτιμούν και τόσο (σχετικά με το όνομα)”.