Υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, η  αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος – με το πρόγραμμά της «Εκτός των τειχών» – και η γκαλερί Desmos παρουσιάζουν την έκθεση επιτοίχιας γλυπτική της Χριστίνας Φυτιλή, με τίτλο “1’una” .Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, ενώ οι λάτρεις των εικαστικών αναφορών της καλλιτέχνιδας θα μπορούν να απολαύσουν το έργο της ως τις 24 Μαρτίου. 

Όπως αναφέρει ο ζωγράφος και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσακίρης, «η Χριστίνα Φυτιλή είναι μία νέα καλλιτέχνις η οποία ασπάζεται ότι η ζωγραφική είναι ένας συνεχής μόχθος στο να μεταφράζει τις τρεις διαστάσεις στη γλώσσα της ζωγραφικής και του σχεδίου που πολλές φορές είναι η γλώσσα των χρωματικών αρμονιών και αυτό το υποστηρίζει με το έργο της από τα φοιτητικά της χρόνια. Η διαίσθηση, συνεπικουρούμενη με την γνώση τεχνικής, συνηγορούν σε αποτελέσματα γεμάτα χρωματικών χυμών, τα οποία αγγίζουν ιδιαίτερες ευαίσθητες χορδές των θεατών. Ο καλλιτέχνης είναι γνωστό ότι εκδηλώνεται με το έργο – δημιούργημά του  και εδώ το χρώμα αντιμετωπίζεται σαν έννοια η οποία αναπτύσσεται και δημιουργεί χρωματικές ζώνες και πεδία για να φτάσει στο τελικό στάδιο της έρευνας».

Η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη προλογίζοντας την έκθεση γράφει: «η Χριστίνα Φυτιλή, η Χριστίνα μας, είναι ένα προικισμένο κορίτσι που εξελίχθηκε σε μια ταλαντούχα και χαρισματική καλλιτέχνιδα. Τα βιώματά της, τα όνειρα, οι ελπίδες αλλά και τα δάκρυά της, είναι μερικά από τα υλικά που δομούν τα έργα της. Κάθε έργο της, με τον δικό του χαρακτήρα, γίνεται κομμάτι μιας εμπειρίας που μεταμορφώνεται και μεταφέρει στο θεατή την ιστορία του, μέσα από τα χρώματα, την υφή και τα υλικά του», ενώ συνεχίζει: « Έργα που σχηματοποιούν τα μονοπάτια του ονείρου της καλλιτέχνιδος, συνθέτουν την έκθεση ‘’1’una’’, μία έκθεση – σταθμό για την καλλιτεχνική διαδρομή της Χριστίνας!».

Η Χριστίνα Φυτιλή (Christef) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκης, ζωγραφική με καθηγητές τους Γιώργο Τσακίρη και Κυριάκο Μορταράκο και χαρακτική με καθηγητή τον Μανόλη Γιανναδάκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εξειδικεύτηκε στην τοιχογραφία (fresco), στο Universidad Complutense de Madrid (U.C.M) μέσω του προγράμματος Erasmus. Αποφοίτησε το 2010 από την κατεύθυνση της ζωγραφικής. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Accademia di Belle Arti di Macerata, με ειδίκευση στην Art Therapy (2010-2011). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 φοίτησε ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Università degli Studi di Roma Tre από όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στη “Metodologia e Didattica Speciale per l` Integrazione degli Allievi con Disabilità” («Μεθοδολογία και Ειδική Διδακτική για την Ένταξη των Μαθητών με Ειδικές Ανάγκες»).

Από το 2012 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Εικαστική Παιδαγωγός σε δημόσια σχολεία ειδικής και γενικής αγωγής. Ταυτόχρονα, έχει εθελοντική δράση ως Art Therapist στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Έργα της έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΤΙΛΗ 5 ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΤΙΛΗ 3 ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΤΙΛΗ 4

Χορηγοί επικοινωνίας στην Ελλάδα είναι οι art22, www.globalview.gr και culture now.

Τη βραδιά των εγκαινίων, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τα αυγοτάραχα της εταιρίας Trikalinos.

 Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Μαρτίου, 18:30
Διάρκεια: 9 έως 24 Μαρτίου 2018
“Gallery Desmos” 14 rue Vandamme, Montparnasse, Paris

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 15.00-19.00

Editions – librairie hellénique – galerie Desmos*
14 rue Vandamme, Montparnasse,
75014, Paris, France
Tel +33 1 43 20 84 04

http://www.desmos-grece.com/

*Ο  Δεσμός είναι το ιστορικό Ελληνικό βιβλιοπωλείο στο Montparnasse που μετράει ήδη 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, με πολύ σημαντικές εκδόσεις και μεταφράσεις Ελλήνων ποιητών.

Δημιουργήθηκε το 1983 από τον  Γιάννη Μαυροειδάκο, σαν χώρος συνάντησης Ελλήνων του Παρισιού και Γάλλων  φιλελλήνων και σύντομα έγινε πέρασμα και  στέκι διανοουμένων και καλλιτεχνών. Τα βράδια λειτουργεί σαν  σχολείο της Ελληνικής γλώσσας.
Από το 1999 ο «Δεσμός» εκδίδει  τη δίγλωσση τριμηνιαία έκδοση «Desmos/Le Lien», στην οποία δημοσιεύεται Ελληνική λογοτεχνία μεταφρασμένη στα Γαλλικά.
Το βιβλιοπωλείο Δεσμός, αγκαλιάζει τα εικαστικά με τη γκαλερί του, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο βιβλιοπωλείο και φιλοξενεί εικαστικούς  καλλιτέχνες  κυρίως από την Ελλάδα.