Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2018, στο κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η διαΝΕΟσις, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το CERI-Sciences Po για την ελληνική κρίση.

 

 

Η εκδήλωση είχε τίτλο “Η Ελληνική Κρίση: Κρίση στην Ευρώπη ή Ευρωπαϊκή Κρίση;” και ουσιαστικά αποτελεί τη δεύτερη εκδήλωση της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το CERI-Sciences Po που επιχειρεί να αναλύσει τις θεσμικές, πολιτικές, πολιτισμικές και γεωπολιτικές διαστάσεις της ελληνικής κρίσης. H πρώτη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στο Παρίσι.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να εξεταστεί η ελληνική κρίση στο πλαίσιο των ευρύτερων γεωπολιτικών, οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκαν ο Christian Lequesne, καθηγητής, Sciences Po-CERI, πρώην διευθυντής CERI, ο Pierre Mirel, πρώην διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις και ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Pantheon-Sorbonne (Paris 1) και CERI και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

 

Όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της διαΝΕΟσις στο Παρίσι με θέμα την ελληνική οικονομική κρίση και τις γεωπολιτικές προεκτάσεις της.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομιλητές.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Facebook, ενώ, μπορείτε να την παρακολουθήστε ολόκληρη  εδώ:

Η Ελληνική Κρίση: Κρίση στην Ευρώπη ή Ευρωπαϊκή Κρίση;