Δραματικό SOS στέλνουν οι ειδικοί για την χρήση της κάνναβης, «αδειάζοντας» επί της ουσίας την κυβέρνηση που προωθεί την χρήση της. Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, παρομοίασαν τους χρήστες κάνναβης με αυτούς της ηρωίνης, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό τους για την «ψυχαγωγική χρήση» της κάνναβης, την οποία θέλουν να νομιμοποιήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χρήση κάνναβης είναι ένα φαινόμενο που μας προβληματίζει. Πριν χρόνια στην κοινότητά μας είχαμε ένα 4% χρηστών κάνναβης που είχε να κάνει κυρίως με εφήβους. Σήμερα όμως στη δική μας κοινότητα το ποσοστό που ζητά βοήθεια για την κάνναβη είναι 12% και έχει να κάνει με ενήλικες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Βρίσκουμε χρήστες κάνναβης σε μια ψυχική κατάσταση που μας θυμίζουν ηρωινομανείς», τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος του “18 ΑΝΩ” Δημήτρης Υφαντής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΜΚΟ «ΟΑΣΙΣ», Διαμαντής Δουίτσης, υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα έρχονται «πιο συχνά νέα παιδιά, χρήστες κάνναβης». «Είναι ανησυχητικό», τόνισε με νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε διημερίδα με τίτλο «YES WE CAN-NABIS», ενώ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τόνιζε: «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήματα της απαγόρευσης, καθώς και των πολλαπλών χρήσεων της κάνναβης, επιδιώκοντας πάντοτε να τροφοδοτεί τον δημόσιο διάλογο και να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».

Related Post