Αμείωτες είναι οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα από το «ωστικό κύμα» της Ιταλίας που επιδρά επιβαρυντικά στα χρεόγραφα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Τα τελευταία 24ωρα η κλιμάκωση της ανησυχίας για τις εξελίξεις στην Ιταλία και κυρίως ο φόβος για διάρρηξη των σχέσεων της χώρας με την Ευρώπη -όπως συνέβη με την Ελλάδα το 2015-, έχουν εκτοξεύσει τη μεταβλητότητα και το κόστος δανεισμού τόσο της Ιταλίας όσο και της Ελλάδας.

Σήμερα  η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει ημερήσια άνοδο 2,21% και διαμορφώνεται στο 4,45%, ακολουθώντας την άνοδο του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου του οποίου η τιμή βυθίζεται εν μέσω πληροφοριών για το προσχέδιο της συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στην Λέγκα και το Κίνημα των 5 Αστέρων, το οποίο προβλέπει έξοδο από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών και διαγραφή του ιταλικού χρέους 250 δισ. ευρώ που κρατά η ΕΚΤ!

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει αύξηση κατά 3,25% στο 2,165%, στα υψηλοτέρα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2014.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου καταγράφει ημερήσια άνοδο 1,21% και διαμορφώνεται στο 3,45%,ενώ  η απόδοση του 15ετούς ομολόγου καταγράφει ημερήσια άνοδο 1,34% και διαμορφώνεται στο 4,85%.