Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και αναμένεται να είναι θυελλώδης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην κ. Γεννηματά ενώ θα αναφερθεί εκτενώς και στο ολιστικό σχέδιο για την οικονομία που παρουσιάστηκε χθες.

Η συζήτηση γίνεται σε ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, ειδικά μετά τις επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και τις… ακτιβιστικές ενέργειες του Ρουβίκωνα που έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία για τη γενικότερη στάση της και θα μιλήσει για ακροδεξιά ατζέντα και για «νέους Γκοτζαμάνηδες», επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το σκηνικό βίας στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, θα καταδικάσει τις ενέργειες του Ρουβίκωνα τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτές να συμψηφίζονται με την εγκληματική επίθεση στον Μπουτάρη από ακροδεξιούς, όπως θα επιμείνει.

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία και σε μια νέα εποχή που ξημερώνει μετά την 20η Αυγούστου.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιτεθεί στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι υπεύθυνος για το σκηνικό βίας που έχει στηθεί και θα τον κατηγορήσει για υπόθαλψη του Ρουβίκωνα που αλωνίζει τον τελευταίο καιρό με αφορμή την επίθεση στο ΣτΕ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ολιστικό σχέδιο… ασάφειας, όπως θα το χαρακτηρίσει.

πηγη