Από τότε που ανακοινώθηκε ότι η Amazon θα κάνει σειρά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», συνεχώς κυκλοφορούν νέες φήμες. Μέχρι τώρα έχει ακουστεί ότι η σειρά θα είναι πρίκουελ, ότι η πρώτη σεζόν θα επικεντρωθεί στις περιπέτειες του νεαρού Άραγκορν (πριν τον γνωρίσουμε στη «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού»), ότι οι επόμενες σεζόν θα είναι γύρω από διαφορετικούς χαρακτήρες, ότι ο Πίτερ Τζάκσον, που σκηνοθέτησε τις κινηματογραφικές ταινίες δεν θα έχει καμία ανάμειξη ή ότι τελικά θα έχει.

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Deadline η επικεφαλής των Amazon Studios Τζένιφερ Σολκ ξεκαθαρίζει (όσο μπορεί ή της επιτρέπουν) κάποια πράγματα. «Παρά την όλη φασαρία γύρω από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” η συμφωνία έκλεισε μόλις πριν από ένα μήνα (σ.σ. δεν μίλησε για το κόστος, αλλά έχει αναφερθεί το ποσό-ρεκόρ των 250 εκατ. δολαρίων μόνο για τα δικαιώματα!). Προσωπικά έχω συναντήσει τον Σάιμον Τόλκιν (σ.σ. εγγονό του συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν) για λίγες ώρες, αλλά η Σάιμον (σ.σ. η Σάιμον Ταλ Ιγουάδο, επικεφαλής του τμήματος σειρών μυθοπλασίας των Amazon Studios) έχει περάσει τους τελευταίους δύο μήνες μιλώντας συνεχώς με εκείνον και με όσους έχουν εκδηλώσει πάθος για τη σειρά και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή. Τον επόμενο μήνα θα έχουμε ξεκαθαρίσει περισσότερο τη στρατηγική μας και θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ονόματα σεναριογράφων».

Για τον Πίτερ Τζάκσον είπε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση των συνομιλιών. Θα συμμετέχει οπωσδήποτε, αλλά συζητάμε το πόσο πολύ ή πόσο λίγο θέλει να εμπλακεί». Και στην ερώτηση αν θα πρόκειται για μία σειρά ή για πολλές διαφορετικές, η απάντηση ήταν «μία. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για μία μεγάλη σειρά».

Οι χαρακτήρες θα είναι οι ίδιοι με εκείνους που γνωρίσαμε στις ταινίες; «Σίγουρα δεν κάνουμε ριμέικ των ταινιών, από την άλλη όμως δεν ξεκινάμε από την αρχή. Ναι, θα υπάρχουν χαρακτήρες που αγαπάει ο κόσμος». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Ζηλανδία, όπως έγινε και με τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον. Αλλά δεν αποκλείεται να επισκεφθούν και άλλες χώρες. «Οι φιλοδοξίες μας είναι πολύ υψηλές. Θα πάμε οπουδήποτε χρειαστεί για να βρούμε αυτό που θέλουμε».

Το σχέδιο αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη σεζόν της σειράς να είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Amazon μέσα στο 2021.