Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε την υπουργό διοικητικής ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί την διαδικασία τοποθέτησης  μόνιμων γενικών γραμματέων στα υπουργεία και όταν θα γίνει κυβέρνηση θα τους απολύσει και θα κινήσει εκ νέου την διαδικασία.

«Μεθοδεύετε φεύγοντας να αφήσετε σε όλα τα υπουργεία γενικούς γραμματείς για να ελέγχετε  τα υπουργεία και να εμποδίσετε το σχέδιο της επόμενης κυβέρνησης. Αυτός είναι όλος ο στόχος σας, ο λαός να σας διώξει από την εξουσία αλλά εσείς να μείνετε.
Δεν αναγνωρίζουμε αυτή τη διαδικασία η επόμενη κυβέρνηση θα καταργήσει αυτές τις θέσεις και θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή, θα γίνει με νόμο από το επόμενο κοινοβούλιο.»

Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης προειδοποίησε  από το βήμα της Βουλής και τους υποψήφιους γενικούς γραμματείς
«Να ξέρουν όσοι θέτουν  τώρα υποψηφιότητα εμείς αυτή τη διαδικασία δεν θα την αναγνωρίσουμε, οι γενικοί γραμματείς θα απολυθούν, τέλεια  και παύλα.»

Ο κύριος Γεωργιάδης επιτέθηκε και κατά των Ευρωπαίων εταίρων λέγοντας ότι όλη διαδικασία γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ευρωπαϊκής ένωσης γιατί ο κύριος Τσίπρας τους έχει κάνει πολλά χατίρια

« Τόσα χατίρια τους έχει κάνει να μην του κάνουν και αυτοί  μια εξυπηρέτηση; Το σκοπιανό και το μεταναστευτικό έχει ανταλλάγματα από την τρόικα ,δεν έγιναν έτσι αυτά που ξεπουλάτε».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι η αποκομματικοποίηση που διαφημίζει ο ΣυΡιζΑ δε γίνεται πιστευτή ούτε από το γιο του που είναι τεσσάρων ετών.

«Αποκομματικοποίηση του κράτους θα κάνει λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν το  πιστεύει ούτε  ο γιος μου που είναι τεσσάρων ετών. Έχετε ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα των κυβερνήσεων οι οποίες λέτε ότι ήταν  κακές.
Δε σας έχω καμία εμπιστοσύνη κ. Γεροβασίλη ότι θα επιλέξετε αξιοκρατικά τους γενικούς γραμματείς, δεν θα δεχτώ να μου φορτώσετε τους δικούς σας γενικούς γραμματείς.
Αυτή η διαδικασία όπως την κάνετε είναι ταιριαστή μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.»