Μεγάλη εντύπωση προξενούν οι σημερινές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν την επομένη της συνάντησης στο Λονδίνο των κυρίων Τσίπρα και Εντι Ράμα, όπου υποτίθεται ότι τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα διμερή θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Ο κ. Χαν όπως είδαμε σε σχετικό βίντεο έθεσε θέμα αναδιάρθωσης των συνόρων Ελλάδος Αλβανίας στο πλαίσιο συζητήσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια, χωρίς να αναφερθεί στο ζήτημα της ΑΟΖ, κάτι που θα ήταν εν μέρει λογικό.

Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!