Αρχική Διεθνή Νέα εξέλιξη: Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο πρώην συνεργάτης του Μακρόν!

Νέα εξέλιξη: Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο πρώην συνεργάτης του Μακρόν!

Διαστάσεις ελληνικού ενδιαφέροντος παίρνει η υπόθεση με τον συνεργάτη του Μακρόν, ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας κράνος αστυνομικού και ξυλοκοπούσε διαδηλωτή, μετά την πληροφορία ότι ο διαδηλωτής ήταν Έλληνας, όπως αναφέρουν ορισμένα ΜΜΕ στη Γαλλία και μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Real.gr Μαρία Δεναξά.

Σάλο έχει προκαλέσει στη γαλλική κοινωνία η εικόνα αστυνομικού να δέρνει με μανία διαδηλωτή που κρατούν και σέρνουν στο πεζοδρόμιο άλλοι τρεις, ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστό ότι ο «κύριος» με το κράνος, ήταν ο σύμβουλος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο Μακρόν να απολύσει τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο οποίος παραμένει υπο κράτηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και για την Ελλάδα η υπόθεση, μετά την νέα πληροφορία που δημοσιεύεται σε γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο συνεργάτης του Μακρόν την Πρωτομαγιά είναι Έλληνας, (για την ώρα δεν εχει επιβεβαιωθεί επίσημα), όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του real.gr στο Παρίσι Μαρία Δεναξά.

makron 1 m 252863 121277 type13260

Φέρεται να πήγε στο Παρίσι για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις της 1ης Μάιου και να είναι μέλος της  Βlack Bloc

Οι γαλλικές αρχές τον συνέλαβαν για 4 ώρες και τον άφησαν στη συνέχεια ελεύθερο.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έδωσε στις γαλλικές αρχές ψεύτικο όνομα, ενός Ελληνα μπασκεμπολίστα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για την Ελλάδα.

Οι γαλλικές αρχές δεν εστιάζουν στην αναζήτηση του.

Σάλος στη Γαλλία – Υπό κράτηση ο Μπεναλά και 3 ακόμη αστυνομικοί

Παρατείνεται η κράτηση του Αλεξάντρ Μπεναλά, του πρώην – πλέον – συνεργάτη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, καθώς και του Βενσάν Κρας, του αστυνομικού, ο οποίος ήταν μαζί του στη διάρκεια των γεγονότων.

Την ανακοίνωση έκανε η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας τονίζοντας ότι παρατείνεται ενδεχομένως για ένα 24ωρο.

Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή, ενώ ανακοινώθηκε και η απόλυση του Μπεναλά.

Ο Κρας, υπάλληλος του κόμματος του Μακρόν La République En Marche, βρισκόταν μαζί με τον Μπεναλά στα επεισόδια.

Το Σάββατο το πρωί έγινε και έρευνα στο σπίτι του Μπεναλά.

Ο Μπεναλά είχε λάβει άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη αλλά ως απλός παρατηρητής.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για την “απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης” για την ασφάλεια και την “παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου”.

Την ίδια ώρα, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.