Αντιπαραγωγικές και άνευ νοήματος χαρακτήρισε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο Βαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο Σαούλι Νιινίστο μετά το τέλος των συνομιλιών που είχαν οι δύο ηγέτες στο Σότσι.

«Σε ότι αφορά στις κυρώσεις, αυτές οι ενέργειες είναι αντιπαραγωγικές και άνευ νοήματος, ιδιαίτερα σε μια χώρα όπως η Ρωσία» δήλωσε ο Πούτιν. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το αμερικανικό κατεστημένο αργά ή γρήγορα, θα αντιληφθεί κάποτε ότι οι πιέσεις που ασκεί στην Ρωσία μέσω των κυρώσεων δεν έχουν προοπτική. Τότε οι δύο χώρες θα αρχίσουν να συνεργάζονται κανονικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ελσίνκι, δήλωσε ότι την αξιολογεί θετικά, αλλά, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπολογίζαν ότι μέσα σε μια δίωρη συνομιλία μπορούν να λύσουν όλα τα ζητήματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν αμφιλεγόμενα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε την άποψη του για τα προβλήματα αυτά, εγώ την δική μου. Αλλά η ανταλλαγή απόψεων, η απευθείας συνομιλία είναι πάντα χρήσιμη».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ