Ο τυφώνας Φλόρενς, η ισχυρότερη θύελλα των τελευταίων τριάντα ετών που αναμένεται να πλήξει την Καρολίνα, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο λένε οι προβλέψεις.

Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι υπάρχει πιθανότητα επικίνδυνων για τη ζωή πλημμυρών από την άνοδο του νερού τις επόμενες 48 ώρες, καθώς ο τυφώνας κατευθύνεται προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Με ανέμους περίπου 225 χλμ. ώρα, η καταιγίδα είναι για την ώρα στην κλίμακα 4. Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Ουάσιγκτον, Βόρεια και Νότια Καρολίνα είναι ήδη σε έκτακτης ανάγκης.

«Αυτή η καταιγίδα είναι ένα τέρας», ανέφερε ο κυβερνήτης της Βορείου Καρολίνας Roy Cooper σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. «Είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος, απειλητικός για τη ζωή, ιστορικός τυφώνας».

Ο Φλόρενς αναμένεται να μετατραπεί σε έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο μεγάλο τυφώνα» στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, ανέφερε το κέντρο τυφώνων.

Οι αρχές έδωσαν χθες εντολή σε 1,7 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει πως οι αρχές είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το καταστροφικό χτύπημα.   Οι επιχειρήσεις εκκένωσης αφορούν 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στην Νότια, την Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια. Οι τρεις αυτές πολιτείες είναι οι περισσότερο απειλούμενες από τον Φλόρενς.

Ο πληθυσμός θα πρέπει να περιμένει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες, καθώς και μεγάλης κλίμακας πλημμύρες, καταστροφές που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν θύματα, αναφέρουν οι προειδοποίησεις.