Η ηθοποιός Σίνθια Νίξον, γνωστή από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», δεν κατάφερε να εκθρονίσει τον ισχυρό κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος επικράτησε με άνεση την Πέμπτη στην εσωκομματική διαδικασία των δημοκρατικώνγια να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος για το αξίωμα.

Ο κυβερνήτης, 60 ετών, που βρίσκεται στον θώκο αυτό από το 2011, ουσιαστικά έχει πλέον σχεδόν εξασφαλισμένη μια νέα τετραετή θητεία μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, καθώς η Πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί ιστορικά οχυρό των δημοκρατικών.


Εξαιτίας της Σίνθια Νίξον, ο Αντριου Κουόμο αναγκάσθηκε να κάνει στροφή προς τα αριστερά.

Η Σίνθια Νίξον είναι αξιέπαινη για την ανάδειξη των προβλημάτων των δημοσίων σχολείων της Νέας Υόρκης, της άνισης κατανομής των πόρων ανάμεσα στις προνομιούχες περιοχές της αμερικανικής μεγαλούπολης και τις πλέον υποβαθμισμένες. Είναι επίσης αξιέπαινη για την προώθηση θαρραλέων, προοδευτικών, λογικών θέσεων για οικουμενική ιατρική περίθαλψη, δημόσια στέγη, ανανεώσιμη ενέργεια, προστασία των ενοικιαστών και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και όχι μόνο στην Νέα Υόρκη αλλά σε ολόκληρη την χώρα, από το Μπάφαλο μέχρι το Λονγκ Άιλαντ. Αξιέπαινη είναι και για το θάρρος της να αναμετρηθεί με έναν από τους ισχυρότερους και μνησίκακους άνδρες της χώρας.

 

Τη Σίνθια την αγάπησε το κοινό στη γνωστή τηλεοπτική σειρά  Sex and the City, αλλά και για το μικρό της ρόλο στη διάσημη σειρά The Affair