Μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα χωρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου του 2019. Καταρρέουν οι Σοσιαλιστές

Χέρι-χέρι φαίνεται πως βαδίζουν το κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν και ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019.

Τα δύο κόμματα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν το 21,5% και το 21,0% αντίστοιχα, της πρόθεσης ψήφου των Γάλλων πολιτών.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι με 14% και στην τέταρτη το κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» με 12,5%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ, συγκεντρώνει μόλις 4,5%, ενώ οι Πράσινοι αποσπούν το 5% της πρόθεσης ψήφου.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, μετά την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και του σκανδάλου με τον σωματοφύλακά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 23% των Γάλλων εξακολουθεί να διαθέτει θετική γνώμη για τον πρόεδρο, έναντι 27% τον Αύγουστο.