Τουλάχιστον 384 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το κεντρικό Σουλαβέζι της Ινδονησίας, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (BNPB) Sutopo Purwo Nugroho δήλωσε ότι αναμένει ότι ο τελικός θάνατος θα αυξηθεί σημαντικά και τελικά θα είναι υψηλότερος από τους 555 που σκοτώθηκαν από μια σειρά σεισμών που έπληξαν το τουριστικό νησί Λομπόκ και το γειτονικό Τζίλι τον περασμένο μήνα.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 540 τραυματίες μόνο στο Παλού.
Δρόμοι πλημμύρισαν με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τουςΔρόμοι πλημμύρισαν με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους

Αλλά με τις επικοινωνίες σε πολλές πληγείσες περιοχές να έχουν καταρρεύσει, οι αρχές και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να καθορίσουν το πλήρες εύρος των ζημιών.

tsunami-Indonesia

Ο Sutopo δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους θανάτους που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής προκλήθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων αλλά και το τσουνάμι πρέπει να ευθύνεται για το θάνατο πολλών ατόμων, δεδομένου ότι σάρωσε ολόκληρες παραθαλάσσιες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων και των φτωχών οικογενειών που ζούσαν κάτω από μια παραθαλάσσια γέφυρα.
Το τσουνάμι ύψους 3 μέτρων προκάλεσε τεράστιες καταστροφέςΤο τσουνάμι ύψους 3 μέτρων προκάλεσε τεράστιες καταστροφές

«Πολλά πτώματα εντοπίστηκαν κατά μήκος της ακτής λόγω του τσουνάμι, αλλά ο αριθμός παραμένει ακόμη άγνωστος» είπε σε ενημέρωση στην Τζακάρτα σήμερα το πρωί, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 356 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Πολλά πτώματα εντοπίστηκαν κατά μήκος των ακτώνΠολλά πτώματα εντοπίστηκαν κατά μήκος των ακτών

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με αξιωματούχους στην Ντονγκάλα (ένα ψαροχώρι που γειτνιάζει με το Παλού). Έχουμε στείλει ομάδες διάσωσης εκεί, αλλά δεν έχουν τρόπο επικοινωνίας μαζί μας» πρόσθεσε.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία με τις πληγείσες περιοχέςΟ αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία με τις πληγείσες περιοχές

Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την περιοχή δείχνουν σειρές από πτώματα να βρίσκονται στο έδαφος και να καλύπτονται μερικώς από μουσαμάδες και έναν άνδρα που κουβαλά ένα νεκρό παιδί μέσα στα συντρίμμια.
Ένας πατέρας μεταφέρει το άψυχο σώμα του παιδιού τουΈνας πατέρας μεταφέρει το άψυχο σώμα του παιδιού του

Φωτογραφίες: AP, Twitter