Με σημερινό τους δημοσίευμα οι ΝΥΤ επανέρχονται σε αποκαλύψεις που είχαν γίνει νωρίτερα από το BuzzFeed και ήθελαν τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επιχείρηση υπονόμευσης συμφωνίας της Ελλάδας με τα Σκόπια. Σύμφωνα και με αυτό το δημοσίευμα ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδότησε καμπάνιες που έτρεξαν στα Σκόπια, κατά της συμφωνίας καθώς και πολιτικά πρόσωπα της πΓΔΜ, νεοσύστατες εθνικιστικές οργανώσεις και χούλιγκαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ, που διοργάνωσαν βίαιες διαμαρτυρίες στο κοινοβούλιο στα Σκόπια.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών και τις ρωσικές αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση πληροφορίες που αποδείκνυαν τη ρωσική εμπλοκή (μέσω Ιβάν Σαββίδη) και ακολούθησε η γνωστή απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η αντίφαση μεταξύ της στάσης του Λευκού Οίκου και του Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά ο οποίος δείχνει φιλικά διακείμενος προς το Ρώσο πρόεδρο και του συστήματος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ που δρα ωσάν οι Ρώσοι να είναι εχθροί.
Στο δημοσίευμα ακόμα εξαίρεται ο ρόλος του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ ο οποίος εμφανίζεται να εξουδετερώνει τη ρωσική επέμβαση. (NYT)

 

Το Μαξίμου σήμερα το απόγευμα διέψευσε το δημοσίευμα

Διαψεύδει το Μαξίμου ότι έλαβε τα στοιχεία που επικαλούνται σε δημοσίευμά τους οι New York Times. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των NYT».