Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες εντόπισαν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην κατοικία του Τζορτζ Σόρος. Στο σημείο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εκρηκτικό μηχανισμό, κοντά στην κατοικία του Τζορτζ Σόρος, εντόπισαν οι άνδρες του FBI και της τοπικής αστυνομίας, όπως μεταδίδουν οι «New York Times», επικαλούμενες πηγές των αμερικανικών αρχών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15.45 (τοπική ώρα) της Δευτέρας. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από υπάλληλο του δισεκομμυριούχου, σε γραμματοκιβώτιο στην περιοχή Κατονάχ, στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης.

Στο σημείο αφίχθηκαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίες προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

«Διεξάγονται έρευνες γύρω από την κατοικία. Δεν υπάρχουν απειλές για τη δημόσια ασφάλεια» διευκρίνισε το γραφείο του FBI στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο Σόρος δεν βρισκόταν εντός της οικίας.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στην περιουσία που απέκτησε μέσω των hedge funds, κατηγορείται πως «κρύβεται» πίσω από μία σειρά θεωρών συνομωσιών.