Η αύξηση της τιμής του συναλλάγματος ωφέλησε τους εμπόρους της Αδριανούπολης.  Καθώς άρχισαν να γίνονται εκδρομές για ψώνια από Βουλγαρία και Τουρκία, τα μαγαζιά βάζουν πια τιμοκαταλόγους στα βουλγαρικά και στα ελληνικά. Ιστοσελίδες στα βουλγαρικά ετοίμασαν μίνι λεξικά για ψώνια. Ο δήμος για να διαφημίσει την πόλη περισσότερο, άρχισε διαφημίσεις στα βουλγαρικά και στα ελληνικά.

Μετά από την αύξηση της τιμής του συναλλάγματος, λεωφορεία με Βούλγαρους και Έλληνες πελάτες από νωρίς το πρωί τις Παρασκευές, έρχονται και από τα παζάρια που στήνονται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ψωνίζουν λαχανικά, φρούτα, ρούχα, είδη δώρων από την Αγορά Αραστά, τοπικά προϊόντα από την Σκεπαστή Αγορά,  καλλυντικά από την οδό Σαρατσλάρ και ρούχα.

Στην περιοχή αυτή οι βιτρίνες των μαγαζιών είναι διακοσμημένες με καταλόγους στα ελληνικά και στα βουλγαρικά. Σε πολλά μαγαζιά δουλεύει τουλάχιστον ένα άτομο που να γνωρίζει ελληνικά ή βουλγαρικά.

Εις εξ αυτών είναι ο τουρκικής καταγωγής Βούλγαρος πολίτης Γκιουλουχάν Αλή. Ο Αλή εργάζεται σε ένα μαγαζί με είδη καθαριότητας  και λέει πως ¨Είδη καθαριότητας που στην Βουλγαρία πουλιούνται 100 λίρες, εδώ εμείς τα πουλάμε 70-80 λίρες. Για αυτό και μας προτιμάνε¨.

7 μέρες την εβδομάδα έρχονται

Μεγάλο  είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για ένα μαγαζί με αρώματα στην οδό Σαρατλάρ, που είναι η πλέον πολύβουη οδός της πόλης. Ο έμπορος Φουάτ Τεκίν λέει πως οι περισσότεροι ξένοι πελάτες που έρχονται στην πόλη ψωνίζουν αρώματα και προσθέτει:

Αυτή την εποχή η κίνηση μας είναι πολύ καλή. Καθώς πουλάμε ακόμη πιο φτηνά και από τα Freeshop, προτιμάνε να ψωνίζουν από εμάς. Σε γενικές γραμμές τα Σαββατοκύριακα πουλάμε σε Βούλγαρους και μεσοβδόμαδα στους Έλληνες. Έχουμε πελάτες που έρχονται δύο φορές τον μήνα¨.

Η καταγόμενη από την Θεσσαλονίκη Μαρία Παπαδοπούλου λέει πως ¨Ήρθαμε σήμερα με μερικούς φίλους. Αρχικά κάναμε μια βόλτα στην πόλη. Τώρα ψωνίζουμε. Όλα είναι πιο φτηνά από την Ελλάδα.