Το Σάββατο 10 Νοεµβρίου 2018, στις 19.00 εγκαινιάζεται η ατοµική έκθεση φωτογραφίας, µε τίτλο «Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα» της Βιργινίας Χορµοβίτη στη L, a, Boutique και θα διαρκέσει µέχρι και τις 17 Νοεµβρίου.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα και τελεί υπό την Οργάνωση του Πολιτιστικού Ιδρύµατος του Οµίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Η ιστορικός Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, που επιµελείται την έκθεση, αναφέρει:

«Η καλλιτέχνιδα δηµιουργεί µια αφηγηµατική ατµόσφαιρα από εικόνες εξαιρετικής απόδοσης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι προς τέρψη του θεατή και αποκαλύπτουν το εύρος του ταλέντου της. Ρεαλιστικές σκηνές αποτυπώνονται µε επιδέξια ψευδαισθησιακή τεχνική, µε την επικράτηση της οφθαλµαπάτης, για να χαρτογραφήσουν τις επιθυµίες του βλέµµατος σε µοναδικές οπτικές εµπειρίες. (…). Μέσα από τις συνθέσεις των εικόνων της, απεικονίζει µία σύγχρονη αστική ανθρωπογεωγραφική πραγµατικότητα, µε προσαρµοσµένα διαχρονικά στοιχεία µιας ευφάνταστης αλληγορίας, φαντασίωσης, εµµονικής ανάµνησης, όπου η εικόνα της φωτογραφίας συγχέεται µε την εντύπωση της ζωγραφικής απόδοσης. Οι φωτογραφίες της, δεν παρουσιάζουν την ορατή προς όλους µας πραγµατικότητα. Είναι η πραγµατικότητα που µας διαφεύγει, που µας προσπερνά, που διαισθανόµαστε αλλά δεν τη βλέπουµε. Είναι ο ρεαλισµός της έντονης παρατήρησης, της διείσδυσης, της ονειρικής αντίληψης».

Βιογραφικά στοιχεία

H Βιργινία Χορµοβίτη, µέλος του Επιµελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ασχολείται επαγγελµατικά µε τη φωτογραφία έχοντας παρουσιάσει έργο της σε 14 ατοµικές εκθέσεις ενώ έχει συµµετάσχει αντίστοιχα σε οµαδικές, καθώς και σε Φεστιβάλ και Μπιενάλε στην Ελλάδα και στην Αγγλία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ισπανία. Tο 2011, µεταξύ άλλων βραβείων, βραβεύτηκε µε το Χρυσό Μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισµό έγχρωµης φωτογραφίας µε το έργο “MaterNatura”.

Εγκαίνια: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, στις 19:00 Διάρκεια έκθεσης: 10/11 έως και 17/11/ 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 17:00 – 21:00

 

Το L,a,boutique είναι ένας νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries, με “boutique” φιλοσοφία, αφιερωμένος ειδικά στην τέχνη της Φωτογραφίας, που ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Fine Art Printing Lab, και μιας σύγχρονης Φωτογραφικής Γκαλερί. L,a,boutique / Διώνης 15 / 11854 / Αθήνα / 2ος Όροφος (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ) Τ. +30 210 3424547, +30 694 8804894 Ε. lb@laboutiquefineart.com / W. www.laboutiquefineart.com