Η Amazon ανοίγει νέα γραφεία στη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια. Αυτό στην πράξη σημαίνει πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά και υψηλό κόστος για τους ντόπιους

  Οπως διαβάσαμε στους New York Times, τα γραφεία της εταιρείας που θα λειτουργήσουν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και στο Crystal City στο `Αρλινγκτον, έξω από την Ουάσιγκτον θα κατακλυστούν από 50 χιλιάδες εργαζομένους.

Το κόστος των νέων γραφείων, σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση της εταιρίας, υπολογίζεται στα 5 εκ. δολάρια. Ενα μικρότερο κτίριο με γραφεία θα οικοδομηθεί στο Nashville όπου θα εγκατασταθούν τα logistics και θα απασχοληθούν 5000 εργαζόμενοι. Η Amazon, η οποία έχει την έδρα της στο Σιάτλ προχώρησε σε αυτές τις δεσμεύσεις ύστερα από συμφωνίες με τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο δήλωσε ότι με τη δέσμευση της Amazon να επεκτείνει την έδρα της στο Λονγκ `Αιλαντ στη Νέα Υόρκη (Κουίνς) “η πόλη μας μπορεί πλέον να αισθάνεται υπερήφανη για την προσέλκσυη μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία των ΗΠΑ”