Να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς αποφάσισε να εντάξει στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και τον αρθρογράφο Αντώνη Πανούτσο.

Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο αρθρογράφος ο Αντώνης Πανούτσος αποδέχθηκαν σήμερα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία και να τη στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο Πέτρος Τατσόπουλος θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και ο Αντώνης Πανούτσος στο Δυτικό.

«Ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος με το γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και έτσι σήμερα αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετασχηματίζεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετασχηματίζεται σε τίποτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα χυδαία λαϊκιστικό κόμμα, σταθερά προσηλωμένο στον καιροσκοπισμό. Εάν αύριο ανέκαμπτε ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά, δεν θα είχε την παραμικρή αναστολή να δαιμονοποιήσει ξανά τη Σοσιαλδημοκρατία, όπως την δαιμονοποίησε την περίοδο 2013-2014», έγραψε πολύ πρόσφατα ο συγγραφέας στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναφορικά με τον Πέτρο Τατσόπουλο η ΝΔ τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της, ότι αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, «καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας. Έχει μάλιστα καταγράψει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί». Η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και είχε δώσει άλλωστε το παρών και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος».

Όσον αφορά τον Αντώνη Πανούτσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «από την πλευρά του έχει τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας, κυρίως της αθλητικής, αλλά όχι μόνο. Εδώ και καιρό με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν κρύβει τη στήριξη του στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία. Ο Αντώνης Πανούτσος πολιτεύεται για πρώτη φορά και, όπως χαριτολογώντας λέει κι ο ίδιος, «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο».