«Στέλνει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για να διχάσει και να διαλύσει έθνη και χρησιμοποιεί τα χρήματα που κατέχει για αυτόν τον λόγο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Τζορτζ Σόρος.

«Πυρά» εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Τζορτζ Σόρος, τον οποίο και κατηγόρησε ότι παρείχε βοήθεια στον φυλακισμένο Τούρκο ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στον ίδιο τον Καβάλα — ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Τον ενέπλεξε, συγκεκριμένα, στη χρηματοδότηση των διαδηλώσεων του 2013 στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες και σηματοδοτούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη διάρκεια της θητείας του Ερντογάν.

«Υπάρχει κάποιος που χρηματοδότησε τους τρομοκράτες (…) και τώρα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα», σημείωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Καβάλα, χωρίς εντούτοις να αναφέρει το όνομά του.

«Και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτόν; Ο διάσημος (…) Σόρος», ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι «στέλνει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για να διχάσει και να διαλύσει έθνη και χρησιμοποιεί τον μεγάλο όγκο των χρημάτων που κατέχει για αυτόν τον λόγο».

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στον Καβάλα, σημείωσε ότι πρόκειται για «τον εκπρόσωπο του Σόρος στην Τουρκία».