Με διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν οι όροι του κοινωνικού μερίσματος για το 2018, που θα διατεθεί σε 1.300.000 νοικοκυριά και θα «ζεστάνει» τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο υπόλοιπο «καλάθι» των παροχών, τονίζοντας ότι πρόκειται για την υλοποίηση των εξαγγελιών που ο ίδιος έκανε από το βήμα της ΔΕΘ, με κυρίαρχο βέβαια, την μεγάλη επιτυχία της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων, που επρόκειτο να γίνουν από την 1-1-2019.

Πρόκειται για:

  • Το στεγαστικό επίδομα το οποίο θα επιδοτεί μηνιαίως το κόστος του ενοικίου και ενδεχομένως και του στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.
  • Την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών και την επιδότηση των εισφορών τους, με κονδύλι ύψους 51 εκατ. ευρώ, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος για τους εργοδότες.
  • Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά η οποία θα κοστίσει δημοσιονομικά 260 εκατ. ευρώ.
  • Την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια από τις περικοπές που έγιναν το 2012, η οποία ήδη ψηφίστηκε και αναμένονται εντός των ημερών οι αποφάσεις για τη διαδικασία και την ημερομηνία πληρωμής.

πηγή sofokleousin.gr