Οι αποκαλύψεις αυτές παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, το βράδυ της Δευτέρας στην οποία ο Μερτς δηλώνει ότι «συζητήσαμε φυσικά κάποιες φορές για το ζήτημα».

Στην αποκάλυψη ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να “ρίξει” την Άνγκελα Μέρκελ, και να αναλάβει την καγκελαρία, εν μέσω της ελληνικής κρίσης, προχωρά ο υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Φρίντριχ Μερτς, άλλοτε στενός συνεργάτης του τέως υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Οι αποκαλύψεις αυτές παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, το βράδυ της Δευτέρας στην οποία ο Μερτς δηλώνει ότι “συζητήσαμε φυσικά κάποιες φορές για το ζήτημα”.

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± schaeuble merkel AP

“Ήταν μετέωρο το ερώτημα εάν θα αναλάμβανε πιθανόν κάποια φορά την καγκελαρία ή όχι. Μου είχε πει τότε: ‘Εάν κάποτε φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να μπορώ να βασιστώ πάνω σου’… Αλλά δεν φτάσαμε εκεί” αναφέρει το περιοδικό Spiegel.

“Το ότι οι Μερτς και Σόιμπλε βρίσκονται κοντά, είναι γνωστό από παλιά” επισημαίνει το Spiegel. «Έχουμε πολλες φορές συζητήσει για την κατάσταση στο Βερολίνο, ήδη πριν από δύο, τρία χρόνια, όταν υπήρχαν κάποιες εκλογές σε κρατίδια, τις οποίες χάσαμε», αναφέρει ο υποψήφιος αρχηγός του CDU, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική το 2009.

«Μοιραζόμαστε και οι δύο την μεγάλη ανησυχία για την ενίσχυση της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Πιστεύουμε και οι δύο ότι δεν ήταν απαραίτητη σε αυτόν τον βαθμό, ότι θα μπορούσε να είχε εμποδιστεί», τονίζει ο κ. Μερτς.

Πηγή:skai.gr/