Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα στον βωμό της ανανέωσης της δημόσιας εικόνας της χώρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πιονγκγιάνγκ αλλά και εκτιμήσεις καθηγητή στη Σεούλ η «εθνική» παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας, η «ροζ κυρία» της τηλεόρασης με τις ενθουσιώδεις ανακοινώσεις για τις πυραυλικές δοκιμές του καθεστώτος, ετοιμάζεται να αποχωρήσει προκειμένου να αντικατασταθεί από νεώτερες σε ηλικία παρουσιάστριες.

«Το νέο όραμα του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι να συμβαδίζει με τον 21ο αιώνα και τις μόδες που επικρατούν»,  δήλωσε ο καθηγητής Κανγκ Ντονγκ Γουάν στο ABC news.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ήδη νεαρές γυναίκες με μοντέρνα σακάκια δοκιμάζονται στην προσπάθεια να έρθει το καθεστώς πιο κοντά στους νέους της Βόρειας Κορέας.

 

Η 75χρονη σήμερα Ρι Τσουν Χι εμφανιζόταν πάντα με ένα φόρεμα Hanbok και φρόντιζε να ασκεί κριτική στη Δύση. Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στο «γυαλί» ήταν όταν η ίδια ξέσπασε σε κλάματα ανακοινώνοντας τους θανάτους του «πατέρα» του καθεστώτος,  Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994 και του γιου του, Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011.