Σε χρήση χημικών εχουν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την πλατεία Εξαρείων και μέσα στην πλατεία για να αντιμετωπιστεί η βία κουκουλοφόρων. Με αφορμή πάντα την 10η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου τοετ Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειροούν από νωρίς να ανταπεξέλθουν στις φωτοβολίδες και τις μολότοφ, ενώ γύρω από τα Εξάρχεια έχουν δημιουργηθεί ψηλά οδοφράγματα από τους νεαρούς που δραστηριοποιούνται..

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από νωρίς το απόγευμα, με τα πρώτα οδοφράγματα να στήνονται λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, την ώρα που πλήθαιναν οι αναφορές για παρουσία ατόμων σε ταράτσες κτιρίων και μικροεστίες στην πλατεία Εξαρχείων και σε παρακείμενες οδούς.

Χρησιμοποιώντας λάστιχα, κομμάτια τσιμέντου από πεζοδρόμια, ξύλα, ηλεκτρικές συσκευές, σίδερα και έπιπλα, κουκουλοφόροι δημιούργησαν οδοφράγματα σε Στουρνάρη, Τοσίτσα, Νοταρά, Θεμιστοκλεους και Μεταξά, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων στη μαθητική πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως έγινε γνωστό, έως τις 19.30 το απόγευμα έχουν γίνει 27 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι.